PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer wordt er gevaren?
Wij varen in principe het hele vaarseizoen van donderdag t/m zondag. Overige dagen zijn wij op aanvraag beschikbaar.
Bij de Nederlandse zeilevenementen werken wij mee aan de organisatie. Die dagen zijn wij afwezig. ‘’Zie onze planner’’

Kan ik ook voor een groep kleiner dan 8 deelnemers boeken?
Onze prijzen zijn gebaseerd op groepen van minimaal 8 deelnemers, maar u kunt uiteraard ook een ribvaart voor een kleiner gezelschap boeken. Informeer naar onze prijzen.

Zijn er gevaren verbonden aan het varen met een RIB boot?
Met een RIB boot kan op hoge snelheid worden gevaren, maar uiteraard staat de veiligheid van onze passagiers voorop en worden er nimmer onverantwoorde risico’s genomen door onze schipper.

Veronderstellend dat u geen beperkende gezondheidsklachten heeft en onze veiligheidsinstructies opvolgt, brengt deelname aan een rondvaart met onze RIB boot geen bijzondere risico’s met zich mee.

Deelnemers zijn verplicht tijdens de vaart het door ons uitgereikte reddingsvest te dragen. Van deelnemers wordt verwacht dat zij een zwemdiploma hebben en over enige zelfredzaamheid in het open water beschikken. U mag onder geen beding meevaren als u nek-, rug- of hartklachten hebt.     

Om ieder risico uit te sluiten mogen vrouwen tijdens de zwangerschap niet deelnemen aan de ribvaart. Besluit u genoemde lichamelijke klachten of zwangerschap te verzwijgen dan is deelname onder alle omstandigheden volledig voor uw eigen risico!

Voor aanvang van de tocht tekent u hiertoe een gezondheids- en eigen risicoverklaring.

Kan ik nat worden tijdens het Rib varen?
Een RIB boot is een lage, open boot die met hoge snelheid vaart dus houd er rekening mee dat u tijdens de tocht mogelijk spetters opvangt. Indien nodig krijgt u van ons tijdens de vaart passende beschermende kleding. Voor beeld-, film- en communicatieapparatuur staan wij niet garant bij eventuele schade of verlies

Is er een minimum leeftijd voor deelname?
Deelnemers van 12 jaar of jonger mogen alleen meevaren onder begeleiding van een volwassene. Uit veiligheidsoverwegingen moeten passagiers langer zijn dan 1,40 meter om mee te mogen varen. Ook moeten zij de kracht en capaciteit hebben om zelf te kunnen zitten en vasthouden, met een goede zelfredzaamheid in open water.

Vaart de RIB bij slecht weer?
Bij beperkte regenval of wind gaat de rondvaart gewoon door. Is het naar oordeel van de schipper te slecht weer om uit te varen dan wordt de rondvaart kosteloos door ons geannuleerd. De beslissing om de rondvaart op grond van weersomstandigheden te annuleren is ten alle tijde aan Dragonfy RibEvents

 

Overige info kunt u vinden in onze Algemene voorwaarden

Wat is een Rib?

Wat is een Rib?

De RIB (Rigid Inflatable Boat) is een polyester speedboot met een zogeheten Hypalon tube.

De vaareigenschappen van een RIB zijn uitstekend doordat de tube als een schokdemper werkt. Doordat de lengte van de Boot ( 9 meter ) makkelijk over het IJsselmeer beweegt, kan er met zeer hoge snelheid gevaren worden onder ruige omstandigheden.

RIB’s worden over de gehele wereld ingezet door o.a. douane, politie, marine, en reddingbrigades, waarbij een ‘gewone’ boot niet toereikend is.

De RIB is zeer wendbaar en kan zich dankzij het hoge acceleratievermogen zeer snel verplaatsen.

RIB’s worden dan ook wel de 4×4 van het water genoemd. “Dragonfly Ribevents” biedt u de kans om zelf eens te ervaren wat een RIB allemaal kan en de maximale beleving te ervaren.

 

Stingray Rib